Chtíč

Chtíč

Chci najíti lásku, ač mi není přána
Chci býti kráskou, ač ona mi není dána.
Chci svého prince na bílém koni,
Nechci však jeho, co bil mne v loni.

Chci mír, na zemi i v mém srdci,
Válku skončit, co začali jezdci.
Chci plout na lodi, po širém moři.
Nèst se na vlnách v záři noci.

Chci, aby noc nikdy neskončila,
Aby měsíc zářil po nebi temném,
Abych se špatným věcem naučila,
Aby vítr zpíval veselým tónem.

Chci už konec těch špatných dnů,
Které spouštěly deprese, smutek a nicotu.
Chci začátek těch krásných snů.
Chci zpátky svou radost a jistotu.



Autor epoka, 06.01.2019
Přečteno 264x
Tipy 8
Poslední tipující: Jan Urban, ZILA78, Amiradi, clarysa
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

viem sa s touto básňou stotžniť

13.02.2019 20:01:06 | Ally

Držím palečky..

07.01.2019 09:05:39 | clarysa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí