~Na vršku

~Na vršku

Anotace: ~o~*~o~*~o~*~o~

~Na vršku~
~~~~~~~~~
Je chaloupka tam na vršku
krásně malovaná
žije tam bábinka a není sama
ve světnici stůl a čtyři židličky
pro mámu Zimu a tátu Podzim
a Jaro a Léto
prý dvě krásné dětičky.
U ní v chaloupce
jarem první kytky voní
léto tam zavoní po maliní
podzim umělec si listí maluje
a ze zimy? Kdo se raduje?

Raduje se les...zima ho obleče
jak začne mráz...podzim uteče
před podzimem...léto se schovalo
i léto babí si sebou už vzalo.
Jenom v pohádce se spolu sejdou
o tom jak jsou krásní řeči vedou
někdy si také své ruce podají
tím se ta roční období smíchají.
To potom třeba nasněží i v létě
na vánoce i jabloň rozkvete
vedro bývá na jaře i na podzim
každý to zná,víc už nepovím.

Jsou to...
Jaro i Léto,Podzim a Zima
ať si každý vybere

s kým mu bude príma.

~~~~~~~~


Autor Květka Š., 22.01.2019
Přečteno 264x
Tipy 10
Poslední tipující: Jort, Dreamy, Iva Husárková, zdenka, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Každé má své... :)

23.01.2019 07:48:20 | Dreamy

krásné ... obojí dýchá ... už jsem zticha ... jen tiše se raduji ... úsměv.z

22.01.2019 21:48:49 | zdenka

Ach to je tak líbezné a hřejivé ...

22.01.2019 18:24:37 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

Květuško,jako vždy nádhera. Koukáš že? Já taky prostě po neskonale dlouhém čase si říkámn, kouknu sem, zda ještě kdos známý tu "žije". A žije. Měj kouzelné dny.

22.01.2019 17:30:08 | Čoki

Moc děkuji...a zdravím. :-)

22.01.2019 17:58:49 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí