nEUrčitost ZloMEní

nEUrčitost ZloMEní

KDYBY

to slůvko podmínek se ti zahryzává po kůži

písmeno po písmenu

k... jako krusta té nejtvrší skořápky

d... jako diametrálně odlišné názory

y... jako nedefinovatelná pravda uprostřed ničeho

b... jako bizarně náladová naděje

y... znovu a znovu

 

MOŽNÁ

není nikdy ano a ještě míň je to ne

tohle slůvko útěchy je mnohem víc než co jinýho jako Damoklův meč

m... jako malé, ale pichlavě utrápené objetí na rozloučenou

o... jako opuštění něčeho, s čím se odlomí i kus tebe

ž... jako žena hledající, doufající, trpící

n... jako něco nového, ale jestli to přijde, kdoví

á... chce se ti pokaždý křičet, když se zase zklameš

 

se zkušenostmi prý člověk dospěje

s utrpením najde smysl

s bolestí prozřetelnost

se zklamáním pravdu

s nešťastnou láskou... jen dno

 

ASI

slůvko naděje, která ale nepřichází a nepřijde

taková podpůrná berlička, ne moc pevná a ani ne moc stabilní

a... jako asymetrické pochopení chování a jednání

s... jako slova, tak moc, že chceš utéct, protože zbytečná

i... jako imaginární stéblo, dál než na dosah

 

JAKOBY

jako kdyby, a nikdy ne doopravdy

výstražný signál, že všechno se děje jen naoko

j... jako jiný pohled na totéž

a... jako aspoň malé nadechnutí před zkázou

k... jako kapitálně velká chyba

o... jako opačně pochopené vyznání

b... jako bordel v mý hlavě

y... jako by to už všechno nestačilo

 

a pak jen... konec, vysvobození...

nejdřív KDYBY, pak JAKOBY postupně přecházející v MOŽNÁ a nakonec v neurčité ASI

což je to nejjistější, čeho je zlomená duše teď schopná

Autor Alciele, 25.01.2019
Přečteno 237x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí