Na Cvilíně

Na Cvilíně

Anotace: Poutní vrch Cvilín se nachází nad městem Krnovem. Od středověku se zde konají církevní poutě.


Na Cvilíně

Na kopci za městem v samotě stojící

Kostel tu po věky pro zbožné věřící

Svit nebeské luny jej ozáří na chvíli

Nocí se mihne jak maják na míli

Vánek se prohání v korunách stromů

Poslední Otčenáš a zpozdilý poutník odchází domů.

Autor rostass, 03.02.2019
Přečteno 285x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí