Cesty nazpět

Cesty nazpět

Anotace: W

.
Ostříhal jsem ti pentličky Vodnice
a prsty mě nýčko svrbí
mám přítele nahoře - oko pana Měsíce
i dole - záda paní Vrby

Sedávám rybníku v zátylku jeho příšeří
chladnoucí ruku obmotánu pentlemi
a Vám Měsíci a Vrbo bol ten svěřím
než ústa oněmí

Vykvákaly žáby co šuškají si potáplice
kdosi u dna nářkem se hrbí
ohnutá záda bujná kštice
podvodní bují drby

Pročekanými šery před svítáním
jimž bloudím se do tmava
poprásknul mi led - nastává tání !
Čas zhojit místa bolavá

Chvíle kdy oprýskanou hladinu zbělí rozednění
ukolébán bezčasím lehce klimbnu
křik ni mlčení od teď není
pádem k hlubině podruhé přilnu
.
.
Autor Now, 17.02.2019
Přečteno 228x
Tipy 6
Poslední tipující: Jort, breberkar, Kapka, Frr, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vodník děkuje Kapce, že má plný rybník naděje.

18.02.2019 19:45:29 | Now

Líbí moc...ST

17.02.2019 13:46:42 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí