Rozhodnutí

Rozhodnutí

Anotace: Jen drobné veršování na cestě k rozhodnutí

Přemožen emocemi,

dočista ztracen.

Nevinný pohled,

na chvíli se mihne.

 

Přemožen emocemi,

život není ztracen.

Upřímná snaha,

mě možná nevyvede,

ale souboj musí být sveden.

 

Hledám protivníka,

nikde ho nevidím.

Já sám sobě bráním ve výhledu,

tuhle bitvu nikomu nezávidím.

 

Bojuji sám se sebou,

se svým světem zápolím.

Stydím se za všechno,

myslím, že se nebojím.

Tato lež provází mě dlouho,

bojím se všeho,

do budoucnosti nevidím.

 

Změnit postoj v souboji,

nebát se nahlédnout.

Postavit se před sebe v pokoji,

sám sebe v láskou obejmout.

 

V objetí setrvat,

a vnitřní světy netrhat,

být sobě přítelem už na věky,

podporovat se,

nedat na breky

představ své mysli,

té co si pravdu někde v rohu syslí.

Bojí se ji uchopit,

a srdci zkoušce podrobit.

 

Je to práce tyhle triky mysli mít,

postav se sám za sebe,

pokud věčně v prachu nechceš hnít.

Fénix povstal z popela,

květiny z klíny,

ty buď rád,

že máš ještě splíny.

 

Setrvej v objetí,

v srdci,

v duchu,

natáhni neviditelnou ruku.

 

Chop se šance,

chop se nicoty,

zažehni plamen dobroty.

Plamen srdce,

plamen tvorby.

 

Tvoření je radost,

otevírání nitra.

Cesta,

most,

která na tebe uvnitř zírá.

 

Věř si, věř životu,

věř ve věčnou dobrotu.

Sladký koláč činnosti,

pojíme v naší věčnosti.

 

Věčnost v každém okamžiku,

dodá tvému zraku dýku,

najdeš svého nepřítele

a obejmeš se s chutí vřele.

 

Dobrý vztah se svým nitrem,

dobrý vztah ke všemu zlému,

co mě cestou potkalo,

a k tomuto rozhodnutí odvahu mi dodalo.

 

 

 

 

Autor Lyo, 27.02.2019
Přečteno 237x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr, Aura
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Strach je největším nepřítelem lásky... Líbí! Přidávám si s dovolením mezi oblíbené.

27.02.2019 16:37:16 | Aura

Díky za komentář, podporu, i to že něco sdílíme.

27.02.2019 16:48:05 | Lyo

:) jen dál inkoustem nám budiž, co ze srdce vytéká!

27.02.2019 17:33:06 | Aura

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí