Karma

Karma

Anotace: Karma je zdarma...

 

Tvoje karma je zdarma
pevně se drž opratí,
měj si kabát plný děr
vše za prachy nekoupíš,
s osudem hrej jenom fér
to se vždycky vyplatí.
 
Tvoje karma je zdarma.
pluj řekou jako Parma,
svou cestou jít, po svém žít
jasný cíl a dobrý směr,
silná vůle je tvůj štít
za správnou věc se i per.
 
Tvoje karma je zdarma.
tvá rána nejsou marná,
buď kámoš se svou karmou
v protikladech hledej plus,
vždyť i černá je barvou
vytříbíš si tím svůj vkus.
 
Tvoje karma je zdarma.
jako spojenci jařma,
každý jsme tím jinací
kde kdo vidí jen co chce,
když klínem klín vyrážíš,
ono to nejde lehce.
 
Tvoje karma je zdarma.
i aura bude jasná,
nakonec se zadaří
i vůl pravdě uvěří,
každý jsme trochu jiní
a přitom všichni stejní.
Autor milda0043, 04.04.2019
Přečteno 258x
Tipy 2
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Verše jsou tuze ukoptěné, neobratné, jako podomácku vyrobené kladivem a hřebíky. Ve verších navíc mnoho frází (drž se opratí, vše za prachy nekoupíš, hrej fér). Taky nevím proč je Parma s velkým P.
Přes nedostatky se mi hlavní verš a myšlenka líbí. Myslím že je i originální. Básník není vůbec obratný ale řekl nám aspoň jednu obsahově důležitou, pěknou věc.

05.04.2019 10:28:51 | Karel Koryntka

No, aspoň že něco pozitivního. Díky.

05.04.2019 19:51:58 | milda0043

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí