a co se písní týká

a co se písní týká

jako píseň
kterou nikdo nesložil
zní mi teď v hlavě jejích očí smích
zármutek žil napjatých
k prasknutí

jak obraz
co malovat mě nikdo nenutí
jen sráz přede mnou
ve spáncích tepe krev
když jdu tmou
ta chvíle
kdy je cítit v těle každý nerv
už dávno je smutkem spasitele

víno z temných rév
těch ušlechtilých
probudilo hlučný smích
smích naděje i beznaděje

pak konec zazvonil
hluk zábavy ztich
záblesk života unik z knih
potom zhas
zbyla jen prázdnota
po kůži přeběh mráz
až zorničky se zúží
pod dotekem těch chvil

pod drtivým závanem
lehounkých bosých nožek víl
šťastný jsem zůstal nad ránem

a co se písní týká
bolí jako v srdci dýka

 

https://kvaj.blogspot.com

Autor kvaj, 23.04.2019
Přečteno 212x
Tipy 3
Poslední tipující: Ally, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pekne,precitene

02.05.2019 19:13:34 | Ally

Děkuji. Jsem rád, pokud tě to potěšilo.

03.05.2019 00:21:20 | kvaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí