Torza vousů

Torza vousů

Anotace: ...

Hořčík, magnesium i vitamín "C" v šumivé tabletě,
to bude dneska ráno jediný domnělý lék na mojí kocovinu.
Chlast je jako holka v žlutém svetru, co svede tě
celej den to pak máš před očima jako svoji vinu.

Lahev alkoholu je páska přes oči i kámoš na vycházce,
včera mi byla oporou, když deska pod jehlou už jen šuměla.
Hleděl jsem na Tebe, třicetpět krát čtyřicetpět na průkazce,
tak koukal jsem na Tvoji fotku a ta deska hrála Anděla.

V koupelně mrtvoly z pluku vousů válejí se po bílé glazuře
i přes bolest hlavy, já snad pochopil proč ráda jsi to neměla
umyvadlo je hřbitovem, krátery z pasty, vše vypadá ponuře.
bitva skončila, ty už tu taky nejsi, byla jsi dřív dospělá.
Autor Nevratný obal, 29.04.2019
Přečteno 220x
Tipy 9
Poslední tipující: Akrij8, Jort, Iva Husárková, vlnka, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prima civilní verše. Domina ntní barva života. Líbí se mi to.

29.04.2019 17:38:20 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí