Dvě semínka

Dvě semínka

Vám lidem pod okýnka

zaseji dvě semínka –

odpusťte – potají.

Až nebude sváru,

pak pro Boží chválu

k nebi se vydají.

 

Až upustí zlo

své vlády žezlo,

ve výhonku spočinou.

Převzácná proměna –

ratolest oděna

rozkvetlou lučinou.

 

Již té prvosence

i vám, však jen tence,

slavíčci zapějí:

Ta semínka milá

od pradávna byla

Láskou a nadějí.

Autor Karel A.P., 27.05.2019
Přečteno 194x
Tipy 2
Poslední tipující: jenommarie, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Verbascum? Vstávej semínko holala...:-)

27.05.2019 13:04:25 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí