♥~Na vršku

♥~Na vršku

Anotace: ~~~~~~~~~~~~~~

 
~~~~~~~~~
Je chaloupka tam na vršku
krásně malovaná
žije tam bábinka a není sama
ve světnici stůl a čtyři židličky
pro mámu Zimu a tátu Podzim
a Jaro a Léto 
prý dvě krásné dětičky.

U ní v chaloupce
jarem první kytky voní
léto tam zavoní po maliní
podzim umělec si listí maluje
a ze zimy? Kdo se raduje?
Raduje se les...zima ho obleče
jak začne mráz...podzim uteče
před podzimem...léto se schovalo
i léto babí si sebou už vzalo.

Jenom v pohádce se spolu sejdou
o tom jak jsou krásní řeči vedou
někdy si také své ruce podají
tím se ta roční období smíchají.
To potom třeba nasněží i v létě
na vánoce i jabloň rozkvete
vedro bývá na jaře i na podzim
každý to zná,víc už nepovím.

Jsou to...
Jaro i Léto,Podzim a Zima
ať si každý vybere s kým mu bude príma.

~~~~~~~~
na vršku
 
Autor Květka Š., 13.06.2019
Přečteno 164x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, vlnka, J.Karasová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

beru jaro a podzim... može se dvakrát? :-))

14.06.2019 06:04:44 | Iva Husárková

Já beru jaro:-)

13.06.2019 16:46:00 | J.Karasová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí