Berenice

Berenice

Když den se bouří

a slunce schová se

pod černým deštníkem

tančívá v loužích

nabývá na kráse

zpívá si rekviem

zpívá si rekviem

 

v mlze se ukrývá

přichází pomalu

tichá jak stín

když nikdo se nedívá

v přívalu krystalů

zářivých lží

zářivých lží

 

Berenice

nikdo tě nevidí

daleko od lidí

tančíváš v kalužích

 

Berenice

oheň už sálá

aby ses smála

Berenice - neslyšíš?

neposloucháš

 

Od úst jí kape krev

rudá jak červánek

ona se usmívá

ovce a nebo lev

vlk nebo beránek

nikdo se nedívá

nikdo se nedívá

 

Berenice

nejsi ve vězení

okna jsou zavřený

když slunce svítí

 

Berenice

zpívaš mi dokola

se zrakem sokola

že prý tě neslyším

neposlouchám

 

Prý Berenice

od úst mi stéká krev

jsem ovce nebo lev?

stále se ptám

 

Berenice

ja nejsem šílená

a co to znamená

neslyším

neposlouchám

Autor Schedir, 16.06.2019
Přečteno 271x
Tipy 8
Poslední tipující: Manni3, šerý, Kapka, jitoush, Descardea
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tyto verše jsou... kuklou. Ale Tvůj talent je enormní!*

16.06.2019 22:53:26 | šerý

Kuklou?

17.06.2019 06:20:59 | Schedir

V "kukle" vyspíváš.

17.06.2019 11:44:39 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí