~Šachovnice

~Šachovnice

Anotace: ~~~~~~~~

~Šachovnice~
~~~~~~~~
Na černobílé šachovnici
stojí bílý král a černý kůň
král ten toho koně osedlá si
a zajede až před královský trůn.
 
Tam čeká černá královna
se střelcem od bílé věže
královna tak milá,tak líbezná
proč ji král o své lásce lže?
 
Ozvaly se hradní zvony
a všichni ví že se blíží bílý král 
na tom svém černém koni.
 
Ten bílý král by tuze rád
pěšáky černé z cesty odklidil
a černé královně dal darem mat.
 
-------------------
***

 

Autor Květka Š., 16.06.2019
Přečteno 197x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Šach a mat. Gratuluji* k zajímavé básní

16.06.2019 22:56:41 | šerý

...děkuji... :-)

18.06.2019 14:46:30 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí