SLUNEČNÍ PANENKA A DEŠŤOVÝ PANÁČEK

SLUNEČNÍ PANENKA A DEŠŤOVÝ PANÁČEK

SLUNEČNÍ PANENKA A DEŠŤOVÝ PANÁČEK

Snažíme se nerušit
Archimédovy kruhy
Které déšť rýsuje na kalužích
Obklopeni živly bouře
Dotýkání se mraků Země
Kterou vášeň roztavila jako vosk

Její ženská těla se slila
Přestala si uvědomovat
Že je někdo líbá
Jiný se jich dotýká
A další do nich proniká

Vlhkost vzlíná naší obuví
Na cestě za suchem
Tvého pokojíčku
Prohřátého sluncem včerejšků
Vůní usušeného sena

Zakázané časopisy
Oblečených žen
Shlížejí z poličky
Se hřbety ztmavlými
Oranžovými paprsky západů

Rozepínáš zipy
Promoklých svrchníků
Ukazují se zuby pil
Oblečení tě rozřezalo
Ponechalo jen hlavu a ruce

Živá voda deště
Je připojuje zpátky
Do mokré bělosti
Něhy glazury koupelny

Dotýkám se křivek
Dvou obrácených umyvadel
Kdybych vytáhl
Tmavé špunty
Odteče napuštěné mléko

Kohoutky nastavuješ
Teplý proud na své tělo
Potom se osušíš
Před zapářeným zrcadlem

Z tašky vyndáš
Mokrou sůl studu
Vlhký cukr zdrženlivosti
Bláto mouky nesmělosti
Rozbiješ panenství vajíčka
A kváskem očekávání
Zaděláš těsto svého břicha
Autor Kaj, 20.06.2019
Přečteno 236x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí