ZBOUCHNUTÁ

ZBOUCHNUTÁ

ZBOUCHNUTÁ

Královně uvnitř tebe
Stačil jediný posel
S jediným psaníčkem
Stačila první cihla

Její včely
Ti začaly
Stavět na břiše
Pantheon

Kdo by jim
To chtěl překazit
Ten jako by dloubl
Do vosího hnízda

Ani ty nechceš
V neděli jdeme
Do kostela
Zapálit svíci

Cítím tíhu země
Strohost zdí domů
Chlad pasáží
Smysl pro povinnost

Domů okolo zlatnictví
Bereš mě k výloze
U vás doma se peče husa
Je mi jako mátoze

Dlaní přejíždíš
Matčiny svatební šaty
Pak kreslíš
Domeček z mýdlové pěny

Tvůj pohled
Se zpevnil
Už nechce zaujmout
Ale zajmout

Přikládáš mi
Ruku na břicho
Abych cítil
Jak pracují

Včely obklíčí motýla
Královna jej
Propíchne špendlíkem
Pověsí na zeď

Události mě obklíčí
Jak nepřátelská vojska
Chtěl jsem se rozhodnout
Vyzvat generála na zteč

Pro souboj
Volíš zbraně
Náboje budou slova
Pistole ústa utřená od zvratků

Ostří nožů jsou pohledy
Poznávám v tobě
Zabijáka profesionála
Kde ses to naučila?

Co se ještě skrývá
Pod tvými
Ozdobnými fasádami?
Tak málo tě znám

Jsem tvým vězněm
Bez obhájce
V procesu bez soudu
Se cítím nevinný

Včely jsou
Ozbrojení bachaři
V údajně fešáckém
Lochu

Na fleku otočíš
Začneš stavět
Nebeské zámky
Budoucnosti

Vnímáš se i jako
Nadšený dárce života
Pokoušíš se tedy
O strojenou radost

V mdlém medu po kotníky
Věky bude tuhnout
V jantarových ponožkách
Mě shodíš do vody

Možná zkvasí
Vypálím jej
Viny utopí
Medovina
Autor Kaj, 26.06.2019
Přečteno 249x
Tipy 3
Poslední tipující: Jort, šerý, J.Karasová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Docela drsný...ale dost se mi líbí.

26.06.2019 08:04:08 | J.Karasová

Díky, krásný den

26.06.2019 09:22:59 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí