☻-☻-V pelíšku

☻-☻-V pelíšku

Anotace: ~~~~~~~~~~~

~Zajíc a vesta~
~~~~~~~~~~~~~ 
 Zajíc ve svém pelíšku
 má červenou vestičku,
 tu vyměnil na stánku
 prý za chloupek z ocásku.
 Zajíc pyšně vykračuje
 každému ji ukazuje,
 ta vesta mu slušela
 všem v poli se líbila.
 
 Jednou ráno při úsvitě
 na zahradu dírou v plotě
 leze v té červené vestě
 neštěstí číhá na cestě.
 Na vestě je velká díra
 zajíc na ni smutně zírá,
 celý den pak přemýšlí si
 jak tu díru zašije si.
 
 Nemá jehlu,niti kousek
 bude stačit třeba vousek?
 Jeden vousek nestačí
 a zajíc se rozbrečí.
 Tak už nebreč,zajíčku,
 dones mi tu vestičku
 já ti na tu dírečku
 našiji velkou kapsičku.
 
 Pak si do té kapsičky
 dávej třeba mrkvičky.
 Děkuji vám milá paní
 zajíc do pole uhání.
 Za tu moji práci
 se s polní kytkou vrací,
 zvonek,chrpa,kopretina
 kytku mi hodil do klína….
~~~~~~~~~~~~
králík

 

Autor Květka Š., 04.07.2019
Přečteno 204x
Tipy 1
Poslední tipující: vlnka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bydlíme sice ve městě, ale v noci se nám po ulici prohánějí zajíci :-)

04.07.2019 17:23:28 | vlnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí