Bůh má dělohu

Bůh má dělohu

Anotace: ...

Svůj život jsi vždy stříhal jako metr

na dny a noci

...

Nenašels' lásku ani pořádnou práci

Kdesi na půl cestě leželo jen tvý zraněný Ego

Jednous' ale viděl Boha

úplně sjetého na lavičce v parku

 

Neměls strach se ho dotknout

Nikdys' totiž nebyl bohabojný

 

Bůh neměl žádný žíly

Zato měl dělohu

a skrz ni prosvítaly

všechny naše zk**vený životy

jak na ultrazvuku

 

Uviděls' tam i ten svůj

Docela obyčejný

Své dospívající děti v pokoji

a svou ženu jak si to rozdává

s milencem ve vaší společný

posteli

 

Viděls všechny svý úspěchy a průsery!

 

Opodál stála bílá dodávka

kterou Bůh dřív vozíval štěstí všem zoufalcům

po kapkách a bez akontace

než začali opravovat D1 

Pak už se na některé nedostalo

 

A paks' potkal Ji

Byla úplně jiná a zvráceně krásná

jak summit padlých andělů

na úpatí Nuseláku

 

Její život jsi však v tý božský děloze neviděl

protože (prozřetelně) podepsala GDPR

A tak jen Ona a ten sjetej Bůh vědí

komu doopravdy dala

 

svý srdce

 

(a dělohu)

Autor Jasmin de Paris, 07.07.2019
Přečteno 469x
Tipy 27
Poslední tipující: Alci, gallatea, Akrij8, jitoush, Jort, Malá mořská víla, Amonasr, zdenka, Neegoista88, Polux Troy, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..."Týýýý vogo"......no Bůh není nedotknutelný.....je úplně normální,
se vším všudy...

09.07.2019 20:30:10 | jitoush

Bombiš...ST

08.07.2019 15:43:19 | Malá mořská víla

Velmi dobré. ST.

07.07.2019 16:27:15 | J.Karasová

Tak tomuhle se říká moderní existenciální...poezie? ;-)

07.07.2019 16:12:30 | Marten

TAK TOHLE JE ÚŽASNÝ-strhující jak půlnoční báseň recitovaná na nuseláku..ST*
:-D*

07.07.2019 14:21:38 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí