☻-☻-To byl ale sen

☻-☻-To byl ale sen

Anotace: ~~~*~~~

 
~~~*~~~
Večer dá tmu na trakaře
tmu jak inkoust z kalamáře
na ní hvězd a luny záře
hlavu si dám do polštáře.
Až k ránu,jak se noc už páře
kohout kokrhá na dvoře,
otevřeme okna,dveře
hned obejme nás slunce záře.
A potom 
podle kalendáře
v zimě,v létě či na jaře
na saních jak na kočáře
zajedeme k tajné hoře.
Tu horu v úctě a pokoře
prosíme,
otevře se neotevře?
S vrzáním jak staré dveře
skála se nám otevře
poklady jsou jak 
v almaře.
Už nesu poklad v zástěře
a ten kohout na dvoře
zase krákoře…
Pak pobíhám po dvoře
hledám kuře 
v komoře
vítr mraky rozpáře
a z nebe padaj trakaře…

Už je bílý den,
Páni.To byl sen…

~~~*~~~
***
Autor Květka Š., 14.07.2019
Přečteno 174x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí