☻-☻-Jasmínka

☻-☻-Jasmínka

Anotace: ~~~~~~~~~~~~~~

Víla Jasmínka
~~~~~~~~~~~~~~
Ve voňavém jasmínovém kvítku
bydlí víla Jasmínka
všechno na ní tuze voní,vlasy,ruce,kolínka.
Pod lípou se víly sešly
každá jinak voní,
po růžích a konvalinkách po šeříku po jabloni.
Škoda že mám rýmu,povídá zahradník
a vytáhl si další čistý kapesník.
Odpoledne se každá víla pustila do tančení
protože to víly jistě nejlíp umí,
z vysokého stromu je pozorují zvědavé veverky
taky se to naučíme,my jsme čiperky.
Pak veverky skočily si mezi tancující víly
a dokolečka se hned zatočily.
Ale ouha,ta vílí vůně veverky brzy uspala
a víla spící veverce v mechu ustlala.
Večer pak si víly do svých květů spěchají
veverky v mechu spinkat nechají.
Ty se potom vzbudily,copak se nám zdálo?
Že snad víly uviděly?
A že se tancovalo.
Ne,to se vám
nezdálo.

~~~ ~~~

***

Autor Květka Š., 16.07.2019
Přečteno 171x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí