☻-☻-A začouzená

☻-☻-A začouzená

Anotace: ~~~~~~~~

~~~~~~~~
Až zapálím knot
v té staré babiččině lampě
která je ještě začouzená
a trochu petroleje
je ještě na dně
vzpomínám 
jak do sklepa chodila
moje babička
pro zimní jablíčka.
Byla tam v bedýnkách
jedno vedle druhého
červené vedle zeleného
a začaly se na sebe smát
(to se mi ale muselo jen zdát).
Tam v jednom rohu
v malé hromádce písku
koukala mrkev a petrželka
jo,takový sklep
ten měla má babinka.

Police ve starém kredenci
byly plné zavařenin
ovoce,okurky,marmelády
/já říkala mámtěrády/
malinové šťávy
a co já vím.
Babička všechno zavařila
a to co nešlo?
To klidně nasušila
a těch bylinek
každá v plátěném pytlíčku
některá byla jako koření
a jiná na rýmu,kašel,horečku.
Každý měl vyšitý obrázek
a na stažení mašličku.

Jé,to byly časy
teď už je jen vzpomínka
na zlatou babičku
jahodovou mámtěrádu
na vůni bylinek
ale kam zmizela petrolejka?
Kam asi...
všechno to odnesla léta

~~~~~~~~
bylinky
a vzpomínky ty voní jako levandule
Autor Květka Š., 21.07.2019
Přečteno 156x
Tipy 2
Poslední tipující: vlnka, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí