Jednoduché fráze

Jednoduché fráze

Je těžké vyrovnat se s konkurencí
Když s nikým nesoutěžíš
Už z podstaty vztahu
Který si s sebou neseme

Cestou naříkáme
Ztrácíme se mezi stíny
Spaním
Nevyřčenými slovy
A příliš hlasitými větami
Co patří do jiných konverzací

I když je únorový sníh ztěžklý vodou
Zebe víc než slzy v dubnu
Nebo holá země zkraje září
Kdy se o nahé kotníky otírají zbytky letošní sklizně

Nic ale nehřeje víc než tvoje úsměvy
Zpod stromu na okraji zahrady
Vmáčknuté mezi lesy a sad plný skorých hrušek
Které každý rok spadnou
Protože lidé ze severu nedestilují vlastní pálenku
Z opuštěných stromů na okraji vesnice
V kraji
Na který musel zanevřít i bůh

S každým dalším krokem stárneme
A toužíme přiblížit slovy
Složité pochody nitra
V jednoduchých frázích
Které vyřčené nahlas zní nabubřele
Zvlášť v kraji
Na který se svým milosrdenstvím zapomněl i Bůh
Autor její alter ego, 14.08.2019
Přečteno 270x
Tipy 9
Poslední tipující: Lacosta1, šerý, J.Karasová
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně povedené verše - a k tomu, jsou mi jako Severočechu hodně blízké.

14.08.2019 21:59:08 | šerý

Děkuju. Sudety jsou naplněné něčím hořkosladkým, co ulpí člověku v hlavě a nechce odejít.

15.08.2019 14:09:59 | její alter ego

Výborné,ukládám si k oblíbeným.

14.08.2019 20:33:05 | J.Karasová

Díky :)

15.08.2019 14:10:29 | její alter ego

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí