*-*V lese

*-*V lese

Anotace: *~*~*~*

*~*~*~* 
V jednom lese u hájenky 
tam zelený je vřes 
kukají tam kukulenky 
a někdy štěká pes. 
Pod vřesem má chaloupku 
i skřítek hospodář 
na hlavě má pět chloupků 
a usměvavou tvář. 
U chaloupky pařezové 
tam u plotu ze šišek 
vypěstoval krásné růže
z chmýří pampelišek. 

Skřítek ten se koukal 
ty růže jsou do lila 
potom si jen broukal 
"které by se líbila"? 
Katce,Lence,Majdalénce 
Ančí,Hančí,Marušce? 
Pak se schoval do krmelce 
..že by mojí Jarušce? 
U hájenky v jednom lese 
tam kde je ten vřes 
skřítek se tak trochu třese 
štěká na něj pes. 

Veverka na stromě sedí 
skřítka je jí líto, 
na tu šišku očkem hledí 
co teď? Ano. Už ví to. 
A hned letí šiška dolů 
páni. Co se stalo? 
Místo na psa trefila se 
šiškou na hajného. 
Ten se ani nedivil 
že ta šiška spadla 
v hájence se na tu bouli 
koukl do zrcadla. 

To nic není,povídá si 
přes tu bouli dal si vlasy 
na veverku usměje se 
..je tu pěkně v našem lese... 

~(°o°)~
~~~~~~~~

***

Autor Květka Š., 29.08.2019
Přečteno 157x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, Tvbm
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí