Sokolí dům nad řekou

Sokolí dům nad řekou

Starý dům jak hnízdo sokolí
na skále vysoko nad řekou,
opuštěný mrtvý a krásný,
shlíží do údolí.
Vítr kvílí píseň odvěkou,
měsíc je v úplňku tak jasný.

Jak tu mohl někdo vůbec žít?
Mraky jak stíny duši kryjí,
když modravou plání uhání.
Netoužit a jen být,
myšlenky jako klubko zmijí
ničí spánek. Je tu svítání.

Musím už odejít, jak zdá se,
žluté přílby dům teď bourají
motory řvou, kladiva zvoní,
bílý prach mám v hlase
a slova na rtech umírají.
mrak honí mrak, však nedohoní.

Holá skála, jenom sutiny,
hoď kamenem, kdo jsi bez viny,
snít a žít teď můžu kdekoli.
Ze skály slétl stín sokolí.

Autor kvaj, 03.09.2019
Přečteno 323x
Tipy 8
Poslední tipující: Frr, Marten, Iva Husárková, J.Karasová
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím že autora trochu znám, a teď si nejsem jistý jestli je to parodie nebo jiná zkouška čtenářů, když ty motivy jsou z sebrané různých písní a báseň veskrz umělá.

03.09.2019 11:25:59 | Karel Koryntka

Myslíš něco jako sebrané motivy? Problém je, že mě neznáš vůbec, pouze se to mylně domníváš.

03.09.2019 12:35:02 | kvaj

Moc pěkné!

03.09.2019 09:50:00 | J.Karasová

Jsem rád, jestli se ti to líbilo.

03.09.2019 09:51:25 | kvaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí