JAK BÁSNÍCI BOJUJÍ S ISLÁMEM

JAK BÁSNÍCI BOJUJÍ S ISLÁMEM

Anotace: Pár ukázek z mé sbírky JAK BÁSNÍCI BOJUJÍ S ISLÁMEM, která vyšla v roce 2017.

SMÍCH NA JIPCE

Na jednotce intenzivní péče
Suchoš s Geňou natáčeli skeče.
Personál se přitom válel smíchy!
Exnul jen chlap s poraněním míchy.


Z ASTRONAUTOVY PŘEDNÁŠKY

Málokdo z vás asi tuší,
co jsem zničil pohorek!
Kupříkladu na Venuši
je to samý pahorek!


OLINKA

Půvabnou Olinku
opřel jsem o linku,
žádal ji: Olinko,
ukaž mi kolínko!
Vzala však polínko
a teď mám bolínko.


MOJE ŽENA UPÍRKA

Moje žena upírkou se stala;
ona už i zaživa
byla velmi snaživá:
čtvrt století zdatně krev mi sála.


OSVĚTIM, LEDEN 1945

Poslední vlak houká z nádru,
Ester Sáru tiskne k ňadru,
krejčí Moše nese saka...
Nepoznal bys esesáka
v tom narychlo šitém kvádru.

Náhle Moše hrůzou ztichl:
Scharführera jehlou píchl!
Dneska mu to prominem´.
Zítra letí komínem.


PORAŽENÍ PO VÍTĚZNÉM ÚNORU

Za biskupem farář fárá,
od huby mu stoupá pára;
něco je tu špatně,
shodli se už v šatně.

Pochopit lze jenom stěží,
proč duchovní uran těží
a Bůh nehne brvou
nad tou rudou mrvou.


„VLASTENCI“

Ortel svůj koncert zahajuje.
V publiku samý husita.
Dneska si každý zahajluje
dosyta.


KDO JSI BEZ VINY

Z Dobříše do Zlína cesta je dlouhá,
od dobra ke zlu však je to jen krok;
porota v předpeklí tužky si strouhá,
nad knihou hříšníků popíjí grog.


PRAVICOVÝ POLITIK NÁVŠTĚVOU
V OBCI NOŠOVICE

Proč jsou tu všichni rozmrzelí?
Cožpak je auto míň, než zelí?
Táži se tetek, ptám se strejců:
Kde byste byli bez Korejců?
Nenávist se jim v ksichtech zračí,
na ústup proto dám se radši;
možná, že bylo chybou lávky
sahat jim na ty jejich hlávky.


ANDREJ ZHOUBCE

V jedné české vesnici
straší přízrak běsnící;
skončila tam v hrobce
polovina obce.

Kdo to monstrum zastaví?
Exorcisté chvástaví
s růžencem a biblí
a nervama v kýbli?

Tihle svatí hošánci
jsou naprosto bez šancí
proti stvůře z pekla,
co je zlá a vzteklá!

Zaživa byl tenhle duch
politický dobrodruh;
teď má přikázáno
hubit členy ANO.
Autor Neklan, 06.09.2019
Přečteno 198x
Tipy 8
Poslední tipující: Frr, šerý, Now, Hanka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mile "ohňostrůjné"...ST** :-D*

06.09.2019 15:02:54 | Frr

Nejvíce Upírka, Únor, Andrej (z přesvědčení) a vítězí Nošovice. :)

06.09.2019 08:09:10 | Now

Díky!

06.09.2019 11:16:47 | Neklan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí