medová studna

medová studna

mnoho let
jsem trávil zalitý
v přesladkém lepkavém medu
jehož včelky mi bzučely do ucha
"nádherné, světové, fantastické..."
pohyb byl téměř nemožný
proto jsem chodil stále na místě
mysleje si, že zdolávám hafo faktoriál Everestů
hlavně ladit a sladit
(nevadí, že bez ladu a skladu
je to úžasné, slaďoučké, mňam)
proč někam chodit
když tady mám mléko a strdí?
...když přišla studená sprcha
a smyla ze mě všechnu tu melasu
nějakou dobu jsem drkotal zuby
a nadával sám sobě
a skládal znovu střípky
ale ono to všechno
vlastně stále je fantastické
i když méně sladkým
hlubším způsobem
Autor danielsoft, 07.09.2019
Přečteno 210x
Tipy 5
Poslední tipující: Olex, vlnka, Now
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To nás tak někdy osud osprchuje, abychom se konečně vzbudili :-)

08.09.2019 10:20:15 | vlnka

Ano, já to chápu tak, že člověk se postupně zbavuje iluzí, aby se mohl otevřít opravdovému životu. Moc hezky napsáno.

08.09.2019 08:39:41 | Milena

Vše je fantastickým způsobem na hovno.
Včely ví víc.

08.09.2019 01:23:31 | Now

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí