Pinocchio

Pinocchio

Chlapík za stolem
Se štíhlými dřevěnými údy
Širokým trupem
Ve středověkém kabátě
S lesklými knoflíky na rukávech

Kulatý obličej
Z bílé majoliky
S křehkými rysy fajáns

Sedí trochu prkenně
Mezi prkennými zdmi
U kachlových kamen
Jako v sauně

Dívá se z okna
Na štíhlé dřevěné údy
Otce lesa
Kulatý obličej
Matky nádrže
Která jej kojila
Odráží delftskou modř oblohy

Ztuhlé údy
Pod stolem s kapacitou
Kladou odpor
Pobrat všechno harampádí
V hlavě s bipolární poruchou
Než se trup prohne do mostu
Autor Kaj, 17.09.2019
Přečteno 170x
Tipy 4
Poslední tipující: šerý, vlnka, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je povedené. Vytěžil si téma do čtivé básně.

17.09.2019 13:00:24 | šerý

Díky, krásný den

17.09.2019 13:47:42 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí