*-*S kapkou

*-*S kapkou

Anotace: **~~~~~~**

~~~~~~
S kapkou
první ranní rosy
každý květ si poklábosí
prý o tom
že se koupat musí
všichni malí broučci bosí.
Nožky zlatý prášek tíží
krůčky dělají s obtíží
to koupání
je v rose drží
v tvářích pak mají
„úsměv boží“.

Nožky čisté,už dovádí
jít někam jinam?
To jim nevadí
došli si až na kapradí
a kam dál?
Kdo asi poradí?
I na kapradí
jsou kapky rosy
jen se třpytí,neklábosí,
to kapradí
však broučky prosí
nezničte ty kapky krásy.

Tak z kapradí
ti broučci skočí
proč nás nechce?
Jé,ti brečí
kolem letí pírko čejčí
a broučci hop,
čejčí pírko se s nimi točí.
A oni?
Už se smějí,už nebrečí...

~~~~~~

*********

Autor Květka Š., 17.09.2019
Přečteno 166x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí