*-*U Švadlenů

*-*U Švadlenů

Anotace: ~~~~~~(*o*)~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~
U Švadlenů je krejčovství
pro dámy,víly,lesní žínky,slečny i holky
tam šijí sukně,šaty,halenky,závoje a módní doplňky.
 Jehlička,Uzlík a Nitka mají práce nad hlavu
protože všechny holky chtějí ušít novou parádu.
Tak se šije z vlčích máků,lístků břízy,z ptačích pírek
z pavučiny,zvonků i pampelišek
a každá holka chce na halence pět vyšitých dírek.
Knoflíky jak z rosy perličky
na kapsičce květinky a v pase mašli
krejčí přemýšlí v kterém módním listě by to asi našli?
Ta móda sem dorazila ze sousedního Klokočína
přivezly to víly z tanečního souboru až tam od Děčína.
A že domek U Švadlenů už nestačí
tak si zavolají tesaře a klempíře a zedníka
ale tomu se moc nechce,s přístavbou vůbec nepospíchá.
Tak si ti krejčíci postavili u záhonku malý altánek
ten má místo zasklených oken záclonky samý volánek
a hned tam mají zástup rozesmátých lesních i jiných žínek
a každá chce nový čepec.Ušít prosím do dožínek.

Teď se pořád stříhá,špendlí,zkouší,šije
a taky párá,přešívá a stehuje
a každá holka se před zrcadlem pyšně nakrucuje.
Za jedny ušité šaty se platí koláček makový
co s nimi ti krejčíci potom dělají to nikomu nepoví.
Ale poví,nosí je do Skřítčí školky
pro malé všech skřítků pro kluky a holky.
Copak se krejčím nemůže něčím jiným platit?
Jehličko nevíš?
My už ty koláčky nechceme,snad se nezlobíš.
Nezlobím,za šaty,sukni,halenku a klobouk s mašličkou
zaplatí každá parádnice ze šípku růžičkou.

A na ty lupínky můžete ve škole úkoly psát a doma malovat
za to vás bude mít pan učitel rád.
My jsme to vymňoukly,místo mlsání teď máme učení.
Ách jo.

~~~~~~~~

ach jo

Autor Květka Š., 21.09.2019
Přečteno 157x
Tipy 4
Poslední tipující: enigman, Jeněcovevzduchukrásného, Frr, vlnka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí