*-*Hepčík

*-*Hepčík

Anotace: ~~~~~~~~~

|:) Domek...Hepčíkatý
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Domek co má střechu jak sluneční den
ten obývá milá slečna Zlatka,koukni se ven.
A že je ten domek Hepčíkatý Zlatce je tam zima
a včera už od rána na ni přišlo kýchání a taky rýma.
Kýchla jednou,dvakrát,desetkrát,hrnečky se kývají
pčik,pčik,pčik a pčik až ouška u hrníčků pukají.
To její příšerné kýchání uslyšela Heřmánková víla
a za Zlatkou pospíchala.Už aby tam byla.
Zlatičko,na rýmu je nejlepší heřmánková meducína
ráno,v poledne a večer čtyři kapky
pro ty ukýchané slečny od skřítků,pro slečny Zlatky.
Sláva,za tři dny je rýma pryč i to děsné kýchání
a naše Zlatka se zase bosá ve studené rose prohání.

Druhý den opět,pčik a pčik a pčik a pčik
a Zlatka zase posmrkala snad už pátý kapesník,
tak si vzala meducínu z heřmánkových květů
ale její hep,hep,pčikání to pořád je tu.
A to už se na Zlatičku rozzlobila
i ta milá a léčivá Heřmánková víla.
Nemůžeš přece Zlatičko v trávě skákat pořád jen bosá
a hlavně ne když je na trávě studená rosa.
To by rýmu a kýchání dostal i náš sádrový trpaslík.
A ty za chvíli nenajdeš v šuplíku ani jeden čistý kapesník.
No tak dobře Heřmánková vílo,já vás poslechnu
a do mokré trávy si už ani nekleknu.

No sláva,za týden je Zlatka v pořádku
a upadaná ouška od hrnků
dala na hromádku.
A teď se ptá po celém okolí
kdo ta ouška k hrnkům nalepí...
~~~~~~~~

************

Autor Květka Š., 29.09.2019
Přečteno 216x
Tipy 4
Poslední tipující: vlnka, enigman, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Většinou na jaře mě popadne chodit ranní rosou a je to superrr :-)

30.09.2019 17:17:31 | vlnka

a to já si do trávy klidně kleknu...hepčík...

30.09.2019 11:42:18 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí