Pohádka naruby

Pohádka naruby

Anotace: Míchám příběh, míchám rytmy...

Pojď, povíme si pohádku
a ne ledajakou!
Povíme si ji pozpátku.
Začínat bude svatbou.

Princezna si vezme Honzu,
protancují bál,
a pak, v dýni místo vozu,
vydají se v dál.

Z princezny se selka stala,
z Honzy zase král,
ač ona se z lásky vdala,
Honza si jen hrál

Na šťastně až do smrti
a klid a dobré spaní.
Teď má hlavně starosti
a co hůř, tři přání.

Tři přání splnit drakovi
co ve sluji si sedí
a jako všichni takoví
po dívenkách jen hledí.

Kdo zachrání teď království,
když nedaří se králi?
Princezna. Kouskem mistrovským
to s drakem překutálí.

Na buchty místo panenek
naučí ono monstrum,
A, jak to chodí na světě
vyhraje selský rozum.
Autor SimonaKarlova, 14.10.2019
Přečteno 201x
Tipy 2
Poslední tipující: šerý, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ještě přidej víc než samo míchání. Ještě chybí nejdůležitější ingredience = skutečný příběh. My to máme jen jakousi "ozvěnu" příběhu.

15.10.2019 08:02:32 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí