Sen

Sen

Anotace: „Vesmír vždy stojí při nás, když jdeme za svými sny, jakkoli hloupé by se mohly zdát. Jsou to naše sny a jen my víme, jakou cenu za ně platíme.“

Sněhobílý let a křídel kmit
jest všech neřesní smyt
volný, křehký, však silný
tolik pilný, přesvědčivý

Krásný, prosí o trochu lásky
o trochu klidu, o tmu
do hlavy jako střela
proťal kost až k dnu

Až do míst, kde není Boha
kde není ďábla, je tam ona
vládne světu květin a moří
zdi reality, zlé paní, boří

Tak ptám se, zda už spíš
zda uvidíš, usedl na okvět
však do pavučiny černé,
zachytil se tvůj svět

Nevidíš, nevmímáš, pozoruješ
jen to ti královna svolí
mrtvolný klid a pouhý výdech
propluje vědomím, zápolí

Snad se uvolní, snad žije
sen s křídly bílými a potrhanými
nikoliv modré oči, nýbrž slova
vrátí zpět bělost lilie

Protkají hedvábí nití
neviditelnou, potřebnou k bytí
výdech, obrazy a blesk
představení končí, svítí
Autor NovýVerlaine, 11.11.2019
Přečteno 241x
Tipy 1
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká báseň.

25.09.2021 14:43:22 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí