*-*To vám byla rána

*-*To vám byla rána

Anotace: ~~~~~~~~~~~


~~~~~~~~~~~~~~~
To vám byla rána,co to asi bylo?
Někde něco bouchlo nebo uhodilo?
Ne,nelekejte se lidičky milí
to se dnes ráno jen obři probudili.

Ten starý obr ten vyskočil z pelechu
a přitom rukou zavadil o střechu,
komín se naklonil a v kuchyni
je slyšet kašlat dusící obryni.

Všechen kouř z kamen nemůže ven
protože komín je nakloněn,
tak obryně svou tlapou okno rozbila
před krutou smrtí tak se chránila.

Z okna se vyvalil ten černý dým
vyleze obryně bledá jak stín,
obr k ní přiskočí,po tvářích pleskne
obryně však chvíli ani nehlesne.

Tak na ni vylil snad vody sud
a obryně ztratila veškerý stud,
obrovi nadává prý hůř než dlaždič
do …píp,píp,píp,…honem od toho pryč.

Ten obr ji objal,povídá nezlob se
ty moje sluníčko od sazí,usměj se.
A potom přikoulel soudeček piva
za chvíli si obr s obryní zpívá…..

~~~~~~~~~~~~~

******************

Autor Květka Š., 17.11.2019
Přečteno 155x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čtení a pěkný autentický obrázek.

21.02.2024 15:20:20 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí