Pianista

Pianista

Anotace: ten co hraje v každém z nás

S úderem půlnoci lampy poblikávaj,
z baru ženy ti už ani nezamávaj,
tak cesta jeho byla jistá –
pod večerem přichází pianista.

Přes rokle duší a srdeční záhyby,
vnímáš jen jeho těla pohyby,
břinkání kladívek, strunohra čistá,
to do noci vyhrává pianista.

Slyšíš lad tónů, slyšíš tu zprávu,
když ztichne piano brzičko k ránu?
Jak lehounký vánek, co zafoukal do listu,
zafoukat víc a zabil by pianistu.

To v každém z nás je virtuóz maličký,
hraje tak potichu, aby nerušil lidičky.
Proto vyjdi vstříc tichému místu,
pak i ty uslyšíš svého pianistu.
Autor Yves, 04.03.2007
Přečteno 292x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné, takové... zpěvavé:o)

04.03.2007 18:30:00 | Jenne

občas to trochu drhne, ale jinak se mi to moc líbí:)

04.03.2007 14:26:00 | paranoidandroid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí