*-*Venku mrzne,brr

*-*Venku mrzne,brr

Anotace: ~~~~~~~~~

~~~~~~~~~
Venku mrzne,brr
a zima nás chladí
tak co s tím...
to se nám to radí.
Přiložím do kamen
třeba jen polínko
pár šišek,lopatku uhlí
abychom zimou
náhodou neztuhli
/jako kdysi/
dnes ale sedíme u topení
a ještě v dece zabalení
a v bačkorách
a k sobě přitulení
ty a já...nebo já a ty
to je teplo domova
kamínka jsou jako já
tak hřejivá...
"A on?"
Kamínka v náručí
a jenom tak poslouchat
jak dým v rourách zahučí
a dostal se až do komína
a zpíval jako meluzína
že je zima,zima...
A dál,
přiloží dvě,tři polínka
pár suchých šišek
v kamnech to zapraská
zima už mu není
ale u kamen tiše sedí
pohladí...nepohladí
"au,pálí"...

A pak jsem se rozesmála
a trochu jsem i pofoukala.

~~~~~~~~~~~

****

Autor Květka Š., 03.12.2019
Přečteno 165x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, jenommarie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty jsi čtivá kniha.

21.02.2024 15:16:56 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí