Válka

Válka

Když zuří válka,

umře něco v každém z nás.

Ti nahoře nevědí, že boj je víc než vlajka,

že je to smrt, křích a strach.

 

Někdo tvrdí, že je lepší než mír,

že se každý chce rvát a bojovat.

Pocit slávy se do něj snad vryl.

Hlupákovi není radno vzdorovat.

 

Kdo myslí, že je správné cizý zabíjet a své zachraňovat?

Kdo si myslí, že jen jedni v právu jsou?

Ti kdo by chtěli sami panovat.

Ti kdo mají jen pýchu svou.

 

Kdyby jen věděli, co jim není zjevné,

že pro jiné nejsou nic

a nepřátelé myslí stejně,

snad klidu by bylo víc.

Autor Kačka, 03.12.2019
Přečteno 157x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kačenko, každý si myslí že má pravdu svou a jedinou.

04.12.2019 06:28:35 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí