JEN JEDEN PÁN

JEN JEDEN PÁN

Anotace: Kdo je to? .....a kdo jsem já?_:

Jen jeden pán – jinak ulice pustá.
„Kdo je to? Kam kráčí?“ ptaj‘ se skrytá
v oknech domů zvědavá ústa.
„Kdo je to a odkud přitáh‘?“

Zvědavá lidí skrytých ústa
v záclonách domů šeptají si:
„A proč mu neustanou z očí slzy téci?“

Potom odpověď zazní čísi:
„Prý prorokem je zvaný on.
Za vším budoucí vidí věci.
Potká člověka – zří jeho skon,
a ví, kdo komu hlavu utne.
Za láskou každou vidí konce smutné.“

Pak ten zvláštní pán z téhle čtvrti
odešel krokem pomalým.
Otázek šípy létat přestaly
a lidé v míru žili do svých smrtí.

Jsem slza, jež kane od oka
toho proroka.
Autor china white, 04.03.2007
Přečteno 315x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jenom slza?...určitě jsi víc...jinak děkuju:-)

04.03.2007 20:53:00 | Katka Z

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí