Družice mezi hvězdama

Družice mezi hvězdama

Anotace: Based On A True Story.

Družice mezi hvězdama
#chlumsvatémáří #kapličkapannymariepomocné #drsnývrch
#atomic #atomik

Neurální síť družic na nebi nás pevně sevřela. Skenovala nás jako pravěký zvířata, jako trilobity, který jsou před vyhynutím. I hvězdy už skoro nebylo vidět. Jen nějaký světýlka, červený a modrý, co poblikávaly a problikávaly a při přeletu Sputniku byly slyšet echa a ozvěny nízko a vysoko frekvenčního tlukotu všech těch elektronických karmických vnitřností. Bylo to neosobní a bál jsem se, že to tak zůstane.
Uklidňoval mě jen ten tvůj japonskej účes s vlasama vyčesanýma vysoko ze všech stran nahoru a sepnutýma do drdolu v nový černý atomový sukni s barevnýma cvočkama. Byla si sexy. Vlastně si nemusela být oblečená, klidně si mohla zůstat nahá a mohla si zůstat klečet na zemi. Zlehka jsem si tě přidržoval za tu exotickou kštici a nakonec tě nasoukal do skafandru bosýma nohama napřed a vystřelil tě na Měsíc mezi ty neviditelný hvězdy a satelity.

Kondenzační stopy hustě křižovaly jako křižníky modrofialový nebe, který bylo popraskaný mrazem a ledem, zatímco jsme těžce oddychovali a vydechovali chuchvalce zmrzlý a červený krve v oparech křemičitých krystalků a stoupali do vysokýho kopce v zářícím a zapadajícím Slunci, kolem organismy s pomrzlýma konečkama prstů, natrávený, jakoby je někdo extrahoval ze žaludků mumifikovaných mamutů. A kolem tunely a šachty do země, do podzemí, tušení nějakejch hlubokejch a obrovskejch prostor, svatyní, míst pro kultovní obětovaní všeho starýho a přežitýho. Stoupali jsme pomalu, rozhledna vyrůstala jako digitální maják ze Země a obepínala celou planetu morseovým signálem, těžko říct o čem všem vyprávěl zapomenutým Bohům. Vzduchem se nesl hluboký křik a zvuk rituálních bubnů, který v nás probouzel Sílu. Bylo to na počátku něčeho novýho, několik skoků v čase vpřed a tak jsem se v naději modlil na Drsnym Vrchu za návrat lásky do našich životů.

Ještě chvíli jsem zůstal rozkročenej nad těma dvěma světama.
Jen na malou chvíli.


Dvacátá léta počátku třetího tisíciletí, Chlum Svaté Máří
Autor Marek Lučin, 03.01.2020
Přečteno 188x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr, Isla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné odpoutání se od pozemského života :)

03.01.2020 20:59:06 | Isla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí