U lékaře

U lékaře

V čekárně Přítomnosti
Nad jejíž neútulností
Nemám čas přemýšlet
Si předčítám štítek na dveřích
Stojí tam
Mudr. Budoucnost Prověří

V podivných představách
Nálezů na svlečeném těle
Dostávám jako předkrm
Obraz sebe sama
Ze zrcadla na stěně

Stojím na něm
Na vrcholu vodopádu
Hřmícího modrého lina
Podlahy

Abych nedostal závrať
Vyhlížím oknem paměti
Zda okolo nepůjde Minulost
Se zajisté zletilým tělem

Otevřel bych okno
A nabídl jí
Anamnézy svých předků
Kteří už jsou proti Budoucnosti
Imunní

Uvěřila by mi
Že mě opravňují
K tomu abych jí prohlédl?
Autor Kaj, 24.01.2020
Přečteno 167x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, jenommarie
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poeticky dobře zapracovaná fantazie a představivost. To já rád oceňuji. Pěkné.

24.01.2020 19:28:04 | šerý

Díky Šerý, potěšilo mě to. Pěkný víkend.

24.01.2020 21:17:51 | Kaj

Tak ta je hodně zajímavá, líbí se mi. ^ST^

24.01.2020 15:07:29 | jenommarie

Díky, krásný víkend

24.01.2020 15:40:37 | Kaj

Děkuji, také přeji krásný víkend. ;-)

24.01.2020 16:52:20 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí