*-*Až se nebe umoudří

*-*Až se nebe umoudří

Anotace: ~~~~~~~~~

~~~~~~~~~
Až se nebe umoudří
a dojde mu - co asi
že je právě zimní čas
a tedy zimní počasí
nemá být jako zjara
kdo se o to stará?
Stromy stromky,keře a kytky
dnes nebuďte se
na loukách,zahradách
v parku ani v lese
prý ani medvědům
nechce se spát
proč se to i letos
muselo stát?

K čemu dnes máme
nové lyže a sáně,šály a palčáky
a hrnce pro sněhuláky
nám chybí to bílé
pro krásné zimní chvíle
i teplé kaštany v kapse
co zahřívaly ruce
anebo svařené víno.
Ach zimo,
tobě je letos nějak líno.

Prý to trošku zkusí
bláznit,to ale nemusí
mohla by zmrazit bacily
aby se lidem vyhnuly
a ještě uspat přírodu
víc už tě prosit nebudu.
Do okna z papíru nalepím vločky
v trávě se honily bílé kočky
a já,sněhové pusinky
ty v čokoládovém tričku
mlsám ke kafíčku.

Taky si dáte?
Tak dobrá,třeba o páté?

~~~~~~~

******************

Autor Květka Š., 26.01.2020
Přečteno 184x
Tipy 14
Poslední tipující: mkinka, Kapka, Básník Karel, Anděl, Marten, Isla, Dreamy, Jeněcovevzduchukrásného, jenommarie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jé vidím prahu.

09.02.2024 15:39:10 | mkinka

Nádherné foto...svařené víno! To mohu...to je moc dobré!Krásně píšeš Květulinko...

26.01.2020 21:17:33 | Anděl

Sněhové pusinky mňam mňam,
já si je také s chutí Květko dám.
Bacily třeba zmrazit, zima nás nevnímá,
asi si řekla radši, že bude lenivá. ^ST^ ;-)

26.01.2020 15:38:00 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí