Bída

Bída

někdy je nutno křičet
               životní příběh
kterého se lekáš jako vlastní smrti
 
žiješ v paradoxu
               v němž začal si bídou
v podobě třísek zavrtaných v srdci
 
a i když se jimi denně svíráš
               ptáš se po štěstí
na kterém ti někde v hloubi záleží
 
ale ta bída přece!
ta neúměrnost žití!
to moderně ohrané bytí!
milovat?
 
jedině s křikem tlačit třísky ven
a než se znovu zavrtají
štěstí hledat
potají
 
štěstí
 
v mezerách srdečních děr
ranách minulých
ten životní podprůměr
Autor Náladový básník, 27.01.2020
Přečteno 240x
Tipy 10
Poslední tipující: Amiradi, Donne, jenommarie, šerý, Frr, V.N.Losinský, Krahujec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Všechny ty třísky, jen zda to jde.
Nebát se dostat, ven ze srdce.
Štěstí se odváží přijít blíž,
nabere na síle...to vycítíš.
^ST^ pěkná je ;-)

27.01.2020 23:14:40 | jenommarie

Máš to prima. Líbí se mi to.

27.01.2020 22:57:30 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí