3 ply

3 ply

.
Prodavač

Smývám ze zablácených výkladních skříní
barvu červenočerné rtěnky
pozůstatek z tvých návštěv
Jsem prodavačem kopretin
co si o pauzách
pouští lodičky v loužích

Můj nejvěrnější zákazník
je správce krematoria
a ty.
-------

K tobě

Pokaždé když se o sebe
potřebuji opřít
shýbám se právě pro
padesátníky co včera
přestaly platit

A upaluji pak s nimi
nakupovat prošlou důvěru
zatímco ten kdo za to stojí
zůstává ležet.
-------

Dům

Vrátil jsem se před mnoha lety
do prázdného domu
ztrouchnivělé trámy
záclony z pavučin
líbezně se usmívající obraz
plachetnic na moři
pokynuli
dřevomorkou
nohama křižáků
zašlým rámem
Smekl jsem klobouk
očistil
hlínu
listí
Pobyl pár staletí.
.
.
Autor Now, 04.02.2020
Přečteno 174x
Tipy 10
Poslední tipující: R.K., šerý, Dreamy, Marten, jenommarie, Guldrun
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná česká 3. Poetizmus jak se patří.

04.02.2020 19:58:24 | šerý

Všechny tři se mi líbí, umíš barvitě psát. ^ST^ :-)

04.02.2020 09:39:35 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí