*-* Z našeho rybníka

*-* Z našeho rybníka

Anotace: °~°~°~°~°~°

°~°~°~°~°~°
Ten Pepa,
hastrman z našeho rybníka
ten prý každou zimu jen a jen naříká
pod ledem nemůže klidně spát
o jaru rád by si nechal zdát
Nad hlavou
mu bruslaři vrzali
a ani večer pokoj nedali
hvězdy a měsíc pak svítí v noci
to k ledu směřují prý
i sněhuláci.
Ponocný
ve vsi ten vyhrává
„půlnoční čas pomalu nastává“
tak dámy a pánové kroužení nechají
do tepla domovů spěchají.

Z našeho rybníka Pepa
hastrman
ten si ustlal svůj otoman
pod hlavou mu polštářek kapr dělá
takovou idylku,povídá Rusalka
jsem dlouho neviděla.
A tak se k Pepovi
něžně přitulila
do jara vedle něho spala.
Až potom je vzbudí ledu pukání
ano,jaro,jaro
všechno z postelí ven vyhání.

~~~~~~~~~~~~~~

***************

Autor Květka Š., 04.02.2020
Přečteno 175x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, Now, praetorian
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná Květuško. ^ST^ ;-)

04.02.2020 21:03:07 | jenommarie

chrrr

04.02.2020 20:44:50 | F.Jelen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí