Zátiší bez ovoce

Zátiší bez ovoce

Stůl s lahvemi a sklenicemi
Je jako rafinerie
Hrdla lahví
Ční jako komíny
Štíhlé sklenice
Jako rafinační kolony
Široké sklenice
Jako chladící věže

Potoky rozlitého alkoholu
Nasadily krajině stolu parohy
Její použití mejkapu
Bylo jako si stoupnout
Z deště pod okap
Z bláta do louže

S továrnou sousedí šachovnice
Ubytovna pro zaměstnance
ve tmě jí procházejí
Černé šachové figurky prostitutek

Vytvořily ji
Ze svých přechodů
Zebru ulice
Zkřížily s klávesami piana
Které vyhrává
Falešnou melodii
Kdyby si chtěl někdo skočit

Kdy mě některá z nich
V oblevě kocoviny
Skočí?
Autor Kaj, 27.02.2020
Přečteno 190x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Donne, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc se mi líbí ST :-))

28.02.2020 09:00:16 | Iva Husárková

Díky, krásné odpoledne

28.02.2020 13:12:40 | Kaj

krásné ráno raníčko Kaji i celý den :-))

29.02.2020 05:33:18 | Iva Husárková

Zvláštní.

27.02.2020 18:19:13 | Donne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí