Hledání ve větru

Hledání ve větru

Zvedne se vítr, vtrhne do města,
skučí, sviští, letí ulicemi,
honí listí, řinčí okny všemi,
dneska jak zítra čeká mě cesta.

Budu tě hledat jako každý den,
okolo stromů, jež znají tvůj smích,
zeptám se domů, co tají můj hřích,
byla tu žena, přelud pouhý jen?

Navracím se nocí, která zebe,
navzdory větru beru za kliku,
když zase běsy řadím do šiku,
uvidím tě spící vedle sebe.

Autor kvaj, 08.03.2020
Přečteno 207x
Tipy 5
Poslední tipující: jitoush, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezký obraz to evokuje

09.03.2020 06:08:28 | petrzal

Děkuji moc. Nicméně si mi ta básnička moc nezdála, tak jsem ji přepracoval.

09.03.2020 14:51:58 | kvaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí