*-*Upálí si karamel

*-*Upálí si karamel

Anotace: ~~~~~~~~~~~~~~~

 
~~~~~~~~~~~~~~~
Dnes z cukrové homole
staví si hrad skřítkové
z kostek cukru je cimbuří
a tomu nikdo neuvěří.
Upálí si slaďoučký karamel 
na okna dveře i okýnka
chodníky griliášem sypou 
palačinka je jako trampolínka
v limonádě se všichni koupou.
Ten hrad má jméno Karamelka
místo zvonku je lentilka
každý skřítek se tam sladce tváří
a kdo se mračí jde na mandl
který žehlí mráčky z tváří.
 
Pro malé tam mají prolézačky
kremrole plněné sněhem
pro větší klouzačky z čokolády
ti křičí,my se tam nehnem.
Okolo hradu jsou taky hradby
víte vy vůbec z čeho je mají?
Z cukrových špalků a marmelády
skřítkové je denně olizují.
Ne,nestmívá se,to jsou červánky
z přesladké cukrové vaty
skřítkové čekají pod oblaky
až budou pršet sladké kapky.
 
Dočkají se?Nedočkají?
V cukru si zatím jak v písku hrají.
Jó,ti se sladce mají.
~~~~~~~~~~~~~~
********************

 

Autor Květka Š., 19.03.2020
Přečteno 168x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Kubíno, jenommarie, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jéje,
slaďoučko tam je,
v té jejich zemi plné sladkoSTí,
každý ten skřítek, dobrák od kosti.
Mají se jistě přesladce
a užívají spousty legrace. ;-) Krása.

19.03.2020 18:16:37 | jenommarie

Jéééé...děkuji za tvoje milé povídání...
A přeji krásný první jarní den. :-))

20.03.2020 13:59:15 | Květka Š.

I tobě Květuško, hezký jarní den přeji. ;-)

20.03.2020 17:09:00 | jenommarie

bytůstky i se svým mikrosvětem DOSLOVA K SEŽRÁNÍ****:-D*

19.03.2020 17:48:38 | Frr

Mé sladké poděkování. :-)

20.03.2020 14:01:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí