Při posledním konci nebe

Při posledním konci nebe

na posledním konci nebe
utírá si slunce světlo do rukávů tmavých mraků
než vysají je hvězdy pro přežití noci
 
v trávě vřeští ticho chladem vyprahlé
smutně zohýbané krky lamp na jejich smutek svítí
do půlnoci pouhé
 
pak otočí se jako krky výrů
a zahledí se do černoty opravdové
hledat kousek štěstí pro sebe
 
a my za okny budeme mít sny
jak ještě včera říkali nám otcové o blescích
když nás v ohybech svých rukou
nad propastí drželi
moci také jednou dosáhnout
k jevům nesmrtelným
Autor Náladový básník, 23.03.2020
Přečteno 255x
Tipy 10
Poslední tipující: Vydima27, Amiradi, Marten, jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí