až se tma rozplyne

až se tma rozplyne

Anotace: Tato básnička je malým příspěvkem k dnešním nedožitým 76. narozeninám Karla Kryla.

je cosi špatného v tom koloběhu
cosi nás nutí denně více umírat

nudné chvíle čekání
nebo někde
blbost zhmotnělá v instituci
jak říkal Karel Kryl
a kousek zbabělosti
pást se proti proudu

člověk nemusí věřit
ale plnit úkoly
a spoléhat na odborníky
ti o tom přece něco vědí

vlak pak v jícnu zmizí
je černý studený a cizí
až tma se rozplyne
je nový den anebo ne

Autor kvaj, 12.04.2020
Přečteno 259x
Tipy 11
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, J.Karasová, Psavec, jenommarie, VEDz RVAHEs, Frr, Básník Karel
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji. Dlouho jsem nad tím koncem tápal, měl jsem - je nový den, ale co dál...

12.04.2020 12:01:02 | kvaj

Mám rád básně, kde poslední řádek jim dává váhu.

12.04.2020 11:50:12 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí