Gambler

Gambler

Anotace: moc jsem jich už potkal...

S rukou na páce narozen
se sedadlem je spojen.
Herna jemu matkou,
tvarem symbolů odkojen.

V očích lesk podivný
drobné do bedny hází.
Že zrovna teď vyhraje
s okolím se pořád sází.

Citrónek dva, tři,
za hru odměna se plíží.
Při trošce štěstí
další kolo bez potíží.

A právě dnes to štěstí
nějak odvrací tvář.
Výhrou jenom zůstává
blikavá světýlek zář.

Že takových dnů víc,
nevidí a nevnímá.
Jen suma výsledná
mysl jeho zajímá.

Jedna kapsa prázdná
o druhé trapné psát.
Nic již mu nezbylo
co do hry mohl by dát.

Osud o dobrou kartu prosí
v lepší časy stále věří.
Úspěšnost života svého
vyhranou částkou měří.

Ukončit tohle trápení
sám od sebe prý neumí.
Cinkot peněz vyhraných
pevnou vůli spolehlivě utlumí...
Autor Modrý Adept, 20.03.2005
Přečteno 358x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí