Civilizace

Civilizace

Anotace: Všude kolem lidi...

Všude kolem lidi,
nevíš kudy kam,
každý z nich tě vidí,
chceš být chvíli sám.
Utíkáš až tam,
kde ti končí síly,
Nemůžeš být sám,
nedošel jsi k cíli.
Chodíš celé roky,
jdeš až na kraj světa,
zastavíš své kroky,
začne nová věta.

Upíráš své zraky,
všude kolem klid,
nad tebou jen mraky,
nikde žádný lid.
Začneš nové žití,
nastane však změna,
jednoho dne vidíš,
jak jde k tobě žena.
Rozšíříte dům
a zplodíte děti,
končí život tvůj
a začnou nové věty.

Postaví se domy,
postaví se města,
pokácejí stromy,
jsi jeden hrob ze sta.
Lidé staví dále,
dokud mají sil,
zastaví se málem,
jen jeden strom zbyl.
Prosíš je o milost.
Ptáš se: „Slyší mě tu?“
Nenajde se bytost,
co začne novou větu?

Všude kolem lidi…
Autor BP, 07.03.2007
Přečteno 257x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

super

08.03.2007 01:00:00 | Najlin

Taky se mi líbí.

07.03.2007 13:22:00 | Marfuša

Zajímavý nápad... líbila se mi moc :o)

07.03.2007 10:42:00 | prostějanek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí