NÁBOR

NÁBOR

Anotace: ...

vedu nábor herců do svých snů

ten nábor se podobá zpovědi

ptám se jich stručně a jistě

zda jsou jejich myšlenky čisté

 

nejdříve jsem je všechny poprosil

aby se nikdo z nich neděsil

tázal jsem se, zda už někdy hráli v nějakém snu

dostat z nich však kloudné slovo bylo téměř marné

je možné, že vás tato role stáhne ke dnu

to, o čem se tu bavíme, je přísně tajné

 

první adept mi popisuje svůj problém

prý, že žil celý život jako bohém

proto má teď problém s odpovědností

jediné, co však chci, je kus lidskosti

 

druhý adept nedokáže přečíst text

nepamatuje si nic od roku devatenáct set šest

dělá mu problémy slovo i věta

v životopise se dočítám

že je z jiného světa

 

třetí adept se mi zdá, že je mimo

připadá mi, že ho přestal bavit život

špatně artikuluje, sotva se potácí

naše názory na sny se rozchází

 

nakonec jim všem musím říct ne

zahraju si já, je to přeci můj sen

bude o bouřce a chůzi v dešti lesem

o míhavých pohledech a dohánění něčeho

co skončilo v čase

dvouhodinové drama

co stojí za to cítit

Autor Šimon Sáva, 01.06.2020
Přečteno 152x
Tipy 4
Poslední tipující: Now, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí